Nieuws

Park ’n Charge haalt 16,4 miljoen op om meer elektrische laadpunten te realiseren

Park ‘n Charge start 2023 met een financiering van 16,4 miljoen euro van Rabobank. Het geld wordt ingezet om het laadnetwerk de komende jaren verder uit te breiden. Park ‘n Charge wil haar netwerk van 6000 laadpunten door heel Nederland met deze financiering in de komende twee jaar meer dan verdubbelen.

Lees meer

Aantal laadpalen moet veel sneller omhoog

De verduurzaming van het wegverkeer loopt vast als er niet snel meer laadpalen voor elektrische voertuigen komen, schrijft Gerwin Hop, oprichter van laadpaal-exploitant Park ’n Charge.

Lees meer

Park ’n Charge herstelt EVNetNL in oude glorie

Vanaf 31 juli 2020 maakt EVNetNL deel uit van Park 'n Charge. Het EVNetNL portfolio is gerealiseerd als een van de eerste grootschalige laadinfrastructuur netwerken in Nederland. Het portfolio, dat bestaat uit 7 verschillende merken en tientallen verschillende modellen, wordt veelal beschouwd als de oorspronkelijke basis voor het moderne Nederlandse laadnetwerk.

Lees meer

Gerwin: ‘Tankstations hoeven geen laadpalen’

‘Duitse overheid verplicht laadpaal bij elk tankstation’, kopt het AD. Dit plan is klinkklare onzin, want tankstations zijn geen logische plek voor ‘schaampalen’. Ook in Nederland hebben wij dat probleem.

Lees meer

Tot rust komen & opladen op Bussloo, Kievitsveld en Zeumeren

Veel bezoekers weten de recreatiegebieden van Leisurelands te vinden om tot rust te komen en zichzelf weer op te laden, vanaf vandaag kunnen bezoekers er ook hun auto opladen.

Lees meer

Gemeente Katwijk zet volgende stap in overgang naar duurzame mobiliteit

Elektrisch vervoer heeft de toekomst en dat zien we in de gemeente Katwijk ook. De ontwikkeling van elektrische voertuigen en de groei in het aantal gebruikers zit in een stroomversnelling. Om deze vorm van duurzame mobiliteit maximaal te faciliteren, wil de gemeente Katwijk ervoor zorgen dat alle huidige en toekomstige gebruikers hun elektrische voertuigen in de buurt kunnen opladen. De gemeente heeft daarom nieuwe beleidsregels en een bijbehorende digitale plankaart opgesteld.

Lees meer