Laadpaaloplossingen

Laadoplossingen
op maat

Elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk maken, overal. Dát is onze missie. Voor elke situatie hebben wij dé geschikte laadoplossingen. We richten ons hoofdzakelijk op het publieke domein, maar ook privaat bieden we (op aanvraag) maatwerk oplossingen. Park&Charge helpt je graag jouw duurzame mobiliteitsdoelen te behalen.

Laadpaaloplossingen: reguliere laadpalen

Reguliere laadpalen

Het grootste deel van onze laadmix bestaat uit AC (Alternate Current)-laders in de publieke ruimte. De aansluiting van deze reguliere laadpaal is vergelijkbaar met een normale huisaansluiting op het laagspanningsnet. Dit netwerk ligt in de meeste Nederlandse straten, wat het relatief eenvoudig maakt om een publieke AC-laadpaal aan te sluiten.

EV-rijders zonder eigen oprit of parkeerplek via de VVE kunnen kosteloos een openbare laadpaal aanvragen. Woon je in een van onze partnergemeenten* en wil je ook een laadpaal in buurt? Vul dan het aanvraagformulier in. Wij gaan vervolgens aan de slag en kijken of en zo ja waar de laadpaal geplaatst kan worden. Meer weten over onze laadoplossingen? Kom in contact.

*Een overzicht met onze parnergemeenten vind je bovenaan het aanvraagformulier.

Laadpleinen

We spreken bij Park&Charge van een laadplein wanneer er drie of meer laadpalen op één locatie staan. Op een enkele 3×80 ampère aansluiting kunnen bijvoorbeeld wel vijf laadpalen (dus tien laadpunten in totaal) worden aangesloten. Grote parkeerterreinen rondom het centrum of bij P+R locaties dienen zich goed voor laadpleinen. Deze locaties zijn makkelijk te vinden voor bezoekers en functioneren daarnaast als overlooplocaties wanneer laadpalen in de woonstraten bezet zijn.

Onder andere op de Turfmarkt in Zwolle plaatsten we een laadplein. Het gaat in dit geval om 6 laadpalen met elk 4 stekkeraansluitingen; in totaal dus wel 24 laadpunten!  Al deze laadpalen communiceren met elkaar en geven maximaal vermogen door aan de auto, afhankelijk van hoeveel auto’s er aan het laden zijn. 

Laadpaaloplossingen: laadpleinen
Innovatieve laadpaaloplossingen

Innovatieve laadoplossingen

Er worden steeds meer innovatieve laadoplossingen op de markt gebracht, waarbij het integreren van laadfaciliteiten met de openbare ruimte centraal staat. De laadlantaarnpaal is een combinatie van een lantaarnpaal en een laadpaal met het grote voordeel dat er minder objecten in de openbare ruimte staan. Park&Charge plaatst laadlantaarnpalen van het merk CityCharge.

Natuurlijk zijn er andere slimme laadoplossingen, zoals de streetplug en inductieladen. Deze innovaties zitten echter nog in de experimentele fase. We houden hun ontwikkeling scherp in de gaten en voegen ze toe aan ons portfolio zodra de markt er rijp voor is.

Snelladen in stedelijk gebied

Een snellader is een DC-lader met een vermogen van boven de 22 kW.  We maken onderscheid tussen laagvermogen DC-laders, laders met een vermogen tot 50 kW, en hoogvermogen DC-laders. Park&Charge plaatst laagvermogen snelladers van het merk Floading met een vermogen tussen de 40 en 50 kW. Deze laders passen goed in de stedelijke omgeving doordat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen, zowel fysiek als op het stroomnet. Het laden bij zo een laagvermogen snellader gaat drie tot vijf keer zo snel dan het laden bij een reguliere AC laadpaal. Het is de perfecte laadoplossing voor een combinatie van kort parkeren, voor bijvoorbeeld het doen van je boodschappen, en het opladen van je auto.

Laadoplossingen op privaat terrein

Laden op privaat terrein

Naast laden op publiek of semipubliek terrein is er ook de mogelijkheid om te laden op private (parkeer)terreinen van hotels, bioscopen, winkelcentra, sportcentra, ziekenhuizen en andere bedrijven (laden op werk).

Bij laden op privaat terrein is Park&Charge enkel actief in het realiseren van laadpleinen en DC-laadoplossingen. Hier is altijd sprake van maatwerk. Wij hebben ervoor gekozen ons niet te richten op het plaatsen van minder dan vijf laadpalen in het private domein. Ook voor thuisladers kunt u terecht bij andere partijen.

Op een 40-tal private terreinen hebben wij laadoplossingen ontwikkeld. Een aantal hiervan realiseerden we bij ziekenhuizen, in private parkeergarages en op recreatieve terreinen. Voorbeelden hiervan zijn Leisurelands en Mobility S in Eindhoven.

Wij denken graag mee bij het realiseren van maatwerkoplossingen en laadpleinen (vanaf vijf palen) en bij DC-laadoplossingen op privaat terrein.

Samen werken?
Jeroen staat voor je klaar.