Een laadpaal aanvragen voor je buurt. Hoe werkt het?

Nadat we je aanvraag voor een laadpaal in de buurt hebben ontvangen, maakt Park&Charge in 4 tot 8 maanden* de openbare laadpaal gereed voor gebruik. Dit doen wij samen met verschillende partijen, die ieder hun expertise uitvoeren. Samen met hen streven we ernaar de laadpaal zo snel mogelijk in de gemeente te plaatsen, zodat steeds meer inwoners elektrisch kunnen rijden.

*Indien netbeheerder en gemeente normale doorlooptijden hebben en er geen bezwaar komt.

Een laadpaal aanvragen voor je buurt. Hoe werkt het?

In 4 tot 8 maanden* maakt Park&Charge een openbare laadpaal gereed voor gebruik. Dit doen wij samen met verschillende partijen, die ieder hun expertise uitvoeren. Samen met hen streven we ernaar de laadpaal zo snel mogelijk in de gemeente te plaatsen, zodat steeds meer inwoners elektrisch kunnen rijden.

*Indien netbeheerder en gemeente normale doorlooptijden hebben en er geen bezwaar komt.

1.

Aanvraag indienen
Is er in jouw buurt behoefte aan (extra) laadpalen? Dien een aanvraag in via het aanvraagformulier.

Tijdens het invullen het aanvraagformulier zie je of de gemeente waar jij woont/gaat wonen partner is van ons (de gemeente staat dan als optie in het drop down menu). Alleen als dit het geval is mogen wij laadpalen plaatsen. Is jouw gemeente nog geen partner en wil je toch een laadpaal mail dan naar jeroen@parkncharge.nl.

2.

Beoordeling aanvraag
Nadat we jouw aanvraag hebben ontvangen, controleren we in ons datamodel of er op de aangevraagde locatie behoefte is aan een (extra) laadpaal. Wij reageren binnen 5 tot 10 werkdagen op de aanvraag.

3.

Locatie bepalen
Als er behoefte is dan bepalen wij samen met de gemeente een geschikte locatie voor de laadpaal. Park&Charge dient een voorstel in bij de gemeente, die wordt beoordeeld door verschillende functionarissen (zoals politie en verkeersdeskundigen). Gaat de gemeente akkoord? Dan publiceren zij een verkeersbesluit. Dit proces duurt 3 tot 8 weken.

4.

Bezwaarperiode
Na publicatie van het verkeersbesluit kan er gedurende 6 weken bezwaar worden ingediend.
Als er geen bezwaar wordt gemaakt gaan wij de paal plaatsen en aansluiten. Als er wel bezwaar wordt gemaakt gaat de gemeente het bezwaar afhandelen. Hierover berichten wij de aanvrager. Uitkomst kan zijn dat de laadpaal niet wordt geplaatst, alsnog gewoon wordt geplaatst of dat er een locatie in de nabijheid wordt aangewezen die ook akkoord is voor de bezwaarmaker.

5.

Laadpaal plaatsen en aansluiten
Zijn er geen bezwaren of zijn deze afgehandeld? Dan kunnen we aan de slag! Park&Charge plaatst de laadpaal op locatie, waarna de netbeheerder de laadpaal aansluit op het elektriciteitsnet. Dit proces duurt 4 tot 10 weken: de laadpaal is na plaatsing dus nog niet direct gereed voor gebruik omdat na plaatsing de paal ook nog aangemeld moet worden in diverse systemen om stroom te kunnen en mogen leveren.

6.

Laadpaal klaar voor gebruik
Is de laadpaal na plaatsing ook aangesloten op het elektriciteitsnet? Dan wordt de aanvrager op de hoogte gebracht en is de laadpaal klaar voor gebruik! De laadpaal is vindbaar in de App Store en online kaarten voor laadpalen. 

Wil je een laadpaal aanvragen voor jouw buurt?