Park&Charge verwelkomt: Niels!

Maak kennis met onze nieuwe collega, Niels. Sinds 1 oktober is hij werkzaam bij Park&Charge als coördinator beheer en onderhoud. Hij is geen compleet onbekende voor Park&Charge, want Niels werkte bij zijn vorige werkgever samen met onze collega Nils. “Bij mijn vorige werkgever werkte ik voor het eerst met laadpalen. We hadden daar nog geen gespecialiseerd team wat zich bezig hield met de publieke storingen. Ik heb meegeholpen om dat team op te zetten en vandaaruit ben ik erg enthousiast geworden over de techniek in de laadpalen.” Lees hieronder voor welke techniek Niels nog meer warmloopt.

Waar laad jij van op?

Ik laad helemaal op van een mooie strandvakantie in Spanje. Spanje is een geweldig land, ik ben al tien keer in Barcelona geweest. Daarnaast vind ik het ook leuk om hier in Nederland lekker bij een strandtentje te zitten, of gewoon thuis op de bank met een zak chips. Maar wandelen vind ik ook fijn. Samen met mijn vriendin heb ik een klein hondje, Milo. Hij is vaak druk, dus als hij weer een hyperactieve bui heeft ga ik meestal met hem het bos in om een lange wandeling te maken.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Voor mij betekent duurzaamheid dat ik zuinig ben op mijn spullen en daarmee op mijn leefomgeving. Ik vervang pas iets als ik het helemaal opgebruikt heb. Ik gebruik bijvoorbeeld nog een Samsung Galaxy 11s en werd nog net niet uitgelachen bij de Media Markt toen ik vroeg naar een nieuw hoesje voor mijn telefoon.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Op dit moment ben ik samen met mijn vriendin aan het kijken voor een koophuis. Het blijft vooral bij kijken nu, want de markt is lastig. We wonen in een huurwoning in Amsterdam. Het is een leuke stad wanneer je veel uitgaat en veel leuke dingen doet, maar het wordt steeds duurder. Ik hoef hier dan ook niet per se te blijven wonen. We hebben nog geen specifieke locatie in gedachten. Utrecht lijkt ons leuk. Zelf kom ik uit Hillegom, maar daar wil mijn vriendin niet heen.

Ook zou ik graag een mooie grote reis maken. Waar naartoe weet ik nog niet, maar Azië of Zuid-Amerika behoren tot de opties. Ik heb een aantal jaar geleden met vrienden een reis door Scandinavië gemaakt. We reden met een hele oude camper (we kwamen soms zelfs de berg niet op) van Nederland naar Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Duitsland. Die reis was echt top, dus dat zou ik ook nog wel een keer over willen doen.

Wat is iets wat nog niemand uit het team van je weet?

Genoeg, aangezien ik net begonnen ben. Ik heb een tweelingbroertje, Mike. Dus mocht iemand mij denken tegen te komen kijk even goed of ik het echt ben. Verder heb ik veel tijdelijke hobby’s. Mijn huidige hobby is citroenen. De smaak van citroenen vind ik heerlijk en elke keer dat ik een citroen heb plant ik de zaadjes. Ik heb denk ik op het moment meer dan 20 plantjes naast elkaar op het raamkozijn staan. Ons raam staat op het zuiden, dus ze groeien als een gek. Het zijn mijn baby’s; niemand mag eraan komen. Ook ben ik constant aan het bedenken hoe ik ze beter en makkelijker kan verzorgen.

Daarnaast ben ik langzaam een nerd aan het worden. Zo heb ik een app gebouwd voor voetbal supporters. De app was niet echt een succes, maar het ging mij vooral om het leren hoe ik een app bouw. Nu ligt mijn focus op mijn plantjes. Ik heb een chip gekocht met sensoren die de waterstanden meten. Daar zitten pompjes aan verbonden die de planten automatisch water geven wanneer het waterniveau te laag is. De vervolg stap is sensoren boven de plantjes die het licht meten. Daarop komt dan een lamp en als ze dan te weinig licht hebben gaan automatisch de lichten aan.