Optimaal laden? Publiek laden.

Als gemeente wil je voorlopen op de duurzaamheidsagenda, én zekerheid bieden aan jouw inwoners en ondernemers. Als Charge Point Operator zorgen wij dat jouw gemeente precies die dingen kan doen als het gaat om elektrisch rijden. Zo laden jouw inwoners optimaal: veilig, slim en met zekerheid.

Park&Charge plaatst laadpalen op basis van strategische analyse van laadbehoefte in jouw gemeente en op aanvraag. Hiervoor maken we gebruik van onze digitale aanvraagportal. Hiermee kunnen we samen met de gemeenten aanvragen afhandelen en zorgdragen voor snelle plaatsing van de laadpalen.

Duurzaam partnerschap

Onze laadpalen blijven minimaal 10 jaar staan. Dat vraagt om een langdurige, goede samenwerking! Het partnerschap baseren wij op een overeenkomst, waarin alle belangen zijn meegenomen.

image

Partnerschappen sinds 2015

2015 – Oprichting
Park&Charge start met het bedienen van de eerste gemeenten en werkt samen met ziekenhuizen.

2020 – EvnetNL

In 2020 namen wij het EVnetNL-portfolio over  ̶  een van de oudste laadpalennetwerken ter wereld. Met de aangesloten gemeenten hebben we de laadpalen duurzaam geüpgraded en gereedgemaakt voor de toekomst.

Nu

Wij werken samen met ruim 50 gemeenten in het open markt model en bouwen samen met nog eens 150 gemeenten het EVnetNL portfolio verder uit, binnen de gestelde kaders.

Wij benutten het netwerk optimaal

De capaciteit bij gemeenten, aannemers en netbeheerders is net als de capaciteit op het elektriciteitsnet groot maar niet mateloos. Wij benutten daarom de beschikbare capaciteit op zowel het net als bij onze partners optimaal. Dit is mogelijk doordat we intensief samenwerken, data proactief delen en werkprocessen transparant maken. Zo gebruiken onze laadpalen de juiste hoeveelheid energie en stimuleren wij gebruikers om sociaal te laden. Door het instellen van een connectietarief moedigen we dat aan en door het gebruik van Social Charging faciliteren we dit optimaal.

P1070265
Windpark near Swifterband, Holland. dramatic sunset sky, with low sun.

100% groene stroom uit Nederland

Onze stroom is 100% groen en afkomstig uit Nederland  ̶  factoren die sinds onze oprichting deel uitmaken van Park&Charge. Wij hebben geen verleden of banden met niet-duurzame brandstofaanbieders. Het zijn juist de Nederlandse gemeenten waarbij en waardoor we groot zijn geworden. Partnerschap betekent voor ons dan ook: dichtbij zijn. We werken met vaste aanspreekpunten, die beschikbaar zijn om dagelijkse praktische zaken af te stemmen. Onze aanvullende klantenservice is dan ook altijd bereikbaar voor vragen.

Indien nodig of gewenst schuiven we graag aan bij bewonersavonden, informatiebijeenkomsten of andere momenten, waar wij met de gemeente meer mogen vertellen over elektrisch laden.

Nieuws en inzichten

Gemeente Katwijk zet volgende stap in overgang naar duurzame mobiliteit

Elektrisch vervoer heeft de toekomst en dat zien we in de gemeente Katwijk ook. De ontwikkeling van elektrische voertuigen en de groei in het aantal gebruikers zit in een stroomversnelling. Om deze vorm van duurzame mobiliteit maximaal te faciliteren, wil de gemeente Katwijk ervoor zorgen dat alle huidige en toekomstige gebruikers hun elektrische voertuigen in de buurt kunnen opladen. De gemeente heeft daarom nieuwe beleidsregels en een bijbehorende digitale plankaart opgesteld.

Partner worden?
Jeroen staat voor je klaar.