Gratis openbare laadpaal
aanvragen Amersfoort

De gemeente Amersfoort loopt voorop in elektrisch rijden. Er zijn al meer dan 360 openbare laadstations in Amersfoort en de gemeente wil dat er 100 per jaar bij gaan komen. Park&Charge speelt hier als laadpaalexploitant een belangrijke rol in. De helft van de laadpalen binnen de gemeente zijn namelijk al van Park&Charge.  Voor een overzicht van de locaties van alle laadpalen binnen Nederland: Oplaadpalen.nl

Wat moet je doen om een Openbare Laadpaal in Amersfoort aan te vragen

Woon je in Amersfoort, rijd je elektrisch of wil je dit gaan doen en heb je geen eigen oprit? Vraag dan een openbare laadpaal aan!

Stap 1: aanvraag
Voor de eerste stap van het proces moet je bij de gemeente een aanvraag aandienen. Dit kan via www.amersfoort.nl/laadpalen. De gemeente heeft een kaart gemaakt met 650 locatie waar mogelijk laadpalen kunnen gaan komen.

Stap 2: beoordeling en locatie
De gemeente beoordeelt vervolgens je aanvraag op de beleidsregels. Als de gemeente je aanvraag heeft goedgekeurd krijgt je een aanvraagnummer, een locatie met locatie nummer en  een brief mee voor een laadpaalexploitant.

Stap 3: laadpaalexploitant
Met de gegevens die je hebt meegekregen van de gemeente kan je ons een bericht sturen om een laadpaal te laten plaatsen. Wij nemen vervolgens weer contact op met de gemeente. Om ons een bericht te sturen kan je ons aanvraagformulier invullen of een mail sturen naar klantenservice@parkncharge.nl.

Stap 4: laadpaal plaatsen
Nadat we je aanvraag hebben ontvangen en contact hebben opgenomen met de gemeente gaan wij voor de locatie een overeenkomst aan en kunnen wij de laadpaal gaan plaatsen. Dit doen we zo snel mogelijk, maar omdat veel verschillende partijen betrokken zijn, zoals de gemeente, aannemers en de netbeheerder kost vaak 12 tot 16 weken.

Waarom kiezen voor een laadpaal van Park&Charge?

  • Snel en persoonlijk geholpen: binnen 5-10 werkdagen nemen we contact met je op en laten we je direct weten of we de laadpaal voor je kunnen plaatsen.
  • Snelle realisatie: Park&Charge is goed bekend met het aanvraagproces van de gemeente, we hebben al meer dan 150 palen geplaatst. Ook hebben we goed contact met de gemeente en als er vragen zijn kunnen we direct aan de gemeente stellen.
  • Transparante tarieven: Park&Charge biedt verschillende laadsnelheden en tarieven aan. Wij hanteren ook een tijdstarief. Het heffen van een connectietarief heeft grote voordelen voor de gebruiker, omdat er een prikkel wordt gegeven om de auto te verplaatsen zodra deze vol is. Zo kunnen andere EV-rijders ook laden. Met name bij toenemende aantallen elektrische auto’s maakt dat de laadzekerheid voor EV-rijders groter. Bovendien betalen “nette” laders door het hanteren van een connectietarief en een lager tarief per kWh, en betalen laadpaalklevers meer. Voor alle informatie bekijk onze tarieven.

Een overzicht van de mogelijke locaties voor een laadpaal binnen de Gemeente Amersfoort

Beleidsregels inclusief alle mogelijk locaties vind je op Officielebekendmakingen.nl

De bovenstaande locaties zijn mei 2021 bijgewerkt