FAQ over een laadpaal voor bedrijven

Veel gestelde vragen (FAQ) over een laadpaal voor bedrijven

Heb je vragen het plaatsen van een laadpaal bij je bedrijf of wil je meer weten over hoe wij werken en wat wij doen? Lees dan de antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe werkt het plaatsen van een laadpaal op je werk

Hoeveel laadpalen plaatsen jullie?

Dit komen we gezamenlijk overeen door een aantal punten door te nemen. Denk aan: hoeveel elektrische auto’s zijn er? Breiden jullie het elektrisch wagenpark uit? Krijgen jullie veel bezoek van klanten? Wanneer in de praktijk blijkt dat regelmatig alle laadpunten bezet zijn, dan plaatsen we in overleg laadpalen bij.

Hoeveel laadpunten heeft jullie laadpaal?

Onze laadpaal heeft altijd 2 aansluitingen. Standaard plaatsen wij een Master (hoofdpaal) die eenvoudig uitgebreid kan worden met een zogenaamde Slave laadpaal. In totaal kan de Master laadpaal 3 keer uitgebreid worden met een Slave laadpaal, wat uiteindelijk zorgt voor een totaal van 20 aansluitpunten.

Ik wil een laadpaal op mijn werk, hoe werkt dit bij PARKnCHARGE?

Wij plaatsen onze laadpalen vaak bij bedrijven. Meestal gaat het hierbij om een oplossing op maat. Graag komen wij op gesprek om een aantal vragen te stellen. Denk aan: hoeveel elektrische auto’s hebben jullie? Wordt het elektrisch wagenpark in de toekomst uitgebreid? Krijgen jullie veel bezoek van klanten? Vul het contactformulier in; dan nemen wij contact met je op en kunnen wij vrijblijvend een offerte uitbrengen.

Kan mijn installatie het wel aan?

Wanneer we op locatie zijn, kunnen we altijd een blik werpen in de technische ruimte. Mocht het niet direct duidelijk zijn, dan kunnen we een installateur inschakelen om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Wij kunnen onze laadpalen zo instellen dat ze nooit meer gebruiken dan het beschikbare vermogen.

Voor hoe lang blijven de laadpalen staan?

Dit hangt af van de afspraken die gemaakt worden. Als wij de laadpalen en installatie hebben gefinancierd dan zullen wij in een overeenkomst vastleggen dat de laadpalen minstens 10 jaar blijven staan.

Wat kost het om een laadpaal op mijn werk te krijgen?

Dit is een aanbieding op maat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door een aantal factoren: hoeveel elektrische rijders er binnen het bedrijf zijn, hoeveel bezoekers je gemiddeld per dag verwelkomt, waar de laadpalen geplaatst worden. Zo zijn er nog een aantal vragen te beantwoorden om tot een aanbieding te kunnen komen.

Wie regelt de installatie van de laadpaal?

Wij regelen de installatie van de laadpalen. Wij sluiten deze aan, vanaf de technische ruimte tot in de laadpaal. Dezelfde dag wordt de laadpaal werkend opgeleverd. Het is ook mogelijk om een eigen huisinstallateur de installatie te laten doen.

Opladen bij een laadpaal van PARKnCHARGE

Hoe kom ik aan een laadpas?

Laadpassen worden verstrekt door een zogenaamde MSP (Mobility Service Provider). Er zijn verschillende MSP-aanbieders en er komen er steeds meer bij. Bij een Google-zoekopdracht naar ‘laadpas’ krijg je verschillende aanbieders in beeld.

Hoeveel kW kan ik bij jullie laadpalen laden?

Elk laadplein is voorzien van ten minste één Power-oplaadpunt, geschikt voor auto’s met een 3-fase (krachtstroom) laadmogelijkheid. Deze heeft een gegarandeerd vermogen van 10 kW. Wordt het laadplein niet volledig bezet of belast? Dan kan een Power-punt zelfs tot 22 kW leveren.

Naast ten minste 1 Power-oplaadpunt beschikt een laadplein over zogenaamde Smooth-oplaadpunten. Deze leveren een minimaal vermogen van 2 kW. Wordt het laadplein niet volledig bezet of belast, dan is er een vermogen tot wel 7 kW beschikbaar.

Kan elk merk, PHEV laden bij een PARKnCHARGE laadpaal?

Alle volledig elektrische auto’s en PHEVs met een stekker kunnen bij onze laadpalen laden.

Kan ik met mijn laadpas bij jullie laadpalen laden?

Bij onze laadpalen kun je met alle laadpassen laden. Bij een verstrekker van laadpassen (MSP – Mobility Service Provider) is meer informatie te vinden over waar laadpassen gebruikt kunnen worden.

Wie betaalt de stroom die geladen wordt?

Stroom wordt altijd via MSP-aanbieders verrekend. Wanneer we een aansluiting maken op de meterkast/aansluiting van je eigen bedrijfspand, dan betalen wij de kostprijs van de stroom terug.

Wat zijn de kosten voor het laden bij een laadpaal?

Wat kost opladen bij jullie laadpalen?

Kosten voor het opladen bij een Smooth-oplaadpunt zijn €0,25 per kWh, met een tijdstarief van €0,25 per uur.

De kosten voor het opladen bij een Power-laadplek zijn €0,30 per kWh, met een tijdstarief van €0,50 per uur.

Welk bedrag aan stroom per kWh krijg ik gerestitueerd?

Wanneer wij een aansluiting maken bij een zakelijk adres, dan is dit altijd een op maat gemaakte overeenkomst. Wij vergoeden altijd de kostprijs van de afgenomen stroom. Als bedrijf kost het je dus geen geld wanneer iemand gebruikt maakt van een laadpaal.

Wie betaalt de laadpaal en installatie hiervan?

PARKnCHARGE kan in veel gevallen volledig kosteloos laadpalen plaatsen en de installatie ervan verzorgen. PARKnCHARGE investeert namelijk in laadpalen op strategische plekken, waar veel vraag is naar laadmogelijkheden. Met de exploitatie van onze laadpleinen verdienen we de gedane investering terug.

Beheer en onderhoud

De laadpaal werkt niet, en nu?

Als een laadpunt niet werkt, proberen wij dit al op te lossen vóórdat je ziet dat de laadpaal een storing heeft. Wil je melding maken van een storing? Onze storingsdienst is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer +3171 568 19 06.

Heeft een laadpaal onderhoud nodig?

Eén keer per jaar wordt er fysiek onderhoud uitgevoerd. De laadpaal wordt van binnen en buiten schoongemaakt zodat het elektrische circuit goed blijft functioneren. Wij zullen het onderhoud in overleg inplannen.

Wat gebeurt er bij een storing of vandalisme?

Alle laadpunten worden 24/7 gemonitord. Elke storing wordt direct doorgestuurd naar onze installateur die eerst op afstand een storing probeert te verhelpen. Mocht dit niet lukken, dan komt er binnen 48 uur een monteur langs.

Om vandalisme te voorkomen plaatsen wij onze laadpalen nooit op afgelegen locaties. Mocht er onverhoopt toch vandalisme voorkomen, dan kun je er melding van maken.

Start typing and press Enter to search