Veel gestelde vragen

Wat kost laden? Hoe lang duurt laden? Waar kan ik laden?
Als je vragen worden beantwoord met de frequently asked questions.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Kosten

Wat kost het laden bij PARKnCHARGE?
Bij PARKnCHARGE betaal je een tarief per kWh (laadtarief) en een tarief per tijdseenheid dat je de laadplek bezet houdt (connectietarief). Wij bieden verschillende abonnementen aan, met een vast aantal kWh en connectie-uren per maand. Voor de abonnementstarieven en losse tarieven klik hier.

Waarom betaal ik een connectietarief?
Laadpalen en parkeerplekken in de openbare ruimte zijn van ons allemaal. Daarom vinden wij het logisch dat je betaalt als je een paal bezet houdt. Zeker wanneer je laadsessie afgelopen is en je buurman ook graag wil laden. Door te werken met connectietarieven, kunnen we de laadtarieven (per kWh) laag houden.

Wat kost het laden zonder abonnement?
Zonder abonnement betaal je een bedrag per kWh en een bedrag per tijdseenheid. Deze tarieven vind je hier.

Wat kost het laden met een PARKnCHARGE pas bij laadpalen van andere aanbieders?
Iedere aanbieder hanteert eigen tarieven. Laad je met de PARKnCHARGE laadpas bij een andere aanbieder, dan betaal je het tarief van die aanbieder plus € 0,25 per laadsessie

Hoe worden mijn laadsessies afgerekend?
De kosten van een PARKnCHARGE abonnement worden via een automatische incasso aan het begin van de betreffende maand afgerekend. Laadsessies buiten de bundel en bij andere aanbieders worden bij de volgende incasso meegenomen. Laadsessies bij PARKnCHARGE met een pas van een andere provider worden afgerekend door de andere provider.

Laadpas

Hoe vraag ik een PARKnCHARGE laadpas aan?
Een PARKnCHARGE laadpas krijg je bij het afsluiten van een abonnement. De laadpas wordt weer geblokkeerd wanneer je het abonnement opzegt

Wat kost een PARKnCHARGE laadpas?
De prijs van de laadpas is inbegrepen in het abonnement

Kan ik met de PARKnCHARGE laadpas ook bij andere aanbieders laden?
Ja, dit kan. Je betaalt dan het tarief dat de andere aanbieder in rekening brengt plus € 0,25 per sessie. Deze bedragen zie je terug op je maandelijkse factuur

Abonnement

Wat houdt een abonnement in?
Een abonnement bevat een aantal kWh’s en connectieuren tegen een vast, gereduceerd tarief per maand.

Kan ik mijn abonnement wijzigen?
Ja, maandelijks. Neem contact op.

Wat is de opzegtermijn van een abonnement?
1 maand, geef de opzegging door per e-mail.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?
Je kunt de PARKnCHARGE laadpas gerust blijven gebruiken, alleen ga je het losse tarief betalen zodra je maandelijkse bundel op is. Als dit vaker gebeurt is het wellicht slim om een grotere bundel te nemen.

Kan ik ook zonder abonnement bij PARKnCHARGE laden?
Ja, hoewel je dan het losse tarief betaalt en niet de voordelen hebt van een abonnement (zoals onze gratis laadpas en gereduceerde bundeltarieven)

Hoe wordt mijn abonnement afgerekend?
Via een automatische incasso aan het begin van de betreffende maand. Laadsessies buiten de bundel en bij andere aanbieders worden bij de volgende incasso meegenomen.

Ik wil een PARKnCHARGE laadplein

Wanneer komt er een laadplein in mijn buurt?
PARKnCHARGE investeert in laadpleinen wanneer er voldoende vraag van elektrische rijders in een buurt is. Enerzijds bekijkt parkNcharge zelf, met behulp van slimme software, welke buurten interessant zijn voor het plaatsen van een plein. Anderzijds kunnen berijders ook een verzoek voor de plaatsing van een plein indienen. Wanneer er voldoende animo in een buurt is, bekijkt PARKnCHARGE of en onder welke voorwaarden een plein gerealiseerd kan worden.

Wat kost een laadplein?
De benodigde investering voor het aanleggen van een laadplein zijn ongeveer € 6.000. PARKnCHARGE neemt deze investering voor zijn rekening in buurten waar we denken deze investering terug te kunnen verdienen. Waar mogelijk maken we gebruik van subsidies om de laadpleinen rendabel te krijgen.

Van wie is het laadplein?
De laadpalen van het laadplein zijn eigendom van PARKnCHARGE.

Kan ik investeren in een laadplein?
We bieden bewoners de mogelijkheid om van het laadplein te profiteren door te investeren. Hiermee help je PARKnCHARGE om een laadplein in jouw buurt te realiseren. PARKnCHARGE blijft eigenaar van het laadplein, daarom zetten we jouw investering om in een bundeltegoed. Stel een vraag.

Laden

Wat is een laadplein van PARKnCHARGE?
4 laadplekken op een adres, waarbij je de keuze hebt tussen Smooth en Power laden.

Op welke snelheden kan ik laden?
Onze laadpleinen voorzien in “Smooth” en “Power” laden. Smooth laden gaat tussen 2 en 5 kW, oftewel 10/25 km laden per uur, Power laden tussen 9 en 17 kW, oftewel 45-85 km laden per uur. Beide snelheden zijn over het algemeen voldoende om terwijl de auto toch al stil staat (bijvoorbeeld ’s nachts of op je werk) je auto op te laden, zodat je weer met een volle accu kunt vertrekken.

Hoe lang duurt het laden?
Uiteraard afhankelijk van hoe leeg je accu is. De laadsnelheden op onze pleinen variëren van 10 tot 85 km per uur. Tegen welke snelheid je kunt laden is ook afhankelijk van het type auto dat je rijdt. Sommige auto’s kunnen maar op één fase laden; dan kun je op onze “Smooth” laadplekken laden tussen 10 en 25 km per uur. Heb je een auto die 3-fasen kan laden, dan kun je bij onze “Power” laadplekken tussen 45 en 85 km per uur bijladen.

Waar kan ik laden?
Met een PARKnCHARGE pas kun je bij alle providers in Nederland je auto opladen. Onze eigen laadpleinen staan op locaties waar meerdere elektrische rijders wonen en/of werken. Dien hier een verzoek is voor een laadplein in jouw buurt.

contact

Wil je meer weten over PARKnCHARGE?
Neem dan contact op:
klantenservice@parkncharge.nl