Park&Charge verwelkomt: Steffy!

Dit is Steffy. Vorig jaar tekende ze haar flexcontract en vertrok diezelfde dag voor vier maanden naar Mexico. Naast de acht uur per week die ze daar voor Park&Charge werkte, werkte ze ook als virtual assistant en grafisch vormgever voor haar eigen bedrijf. Die acht uurtjes bevielen zo goed, dat het er snel meer werden en ze in augustus deel werd van het vaste team. “Dit is de eerste keer dat ik collega’s heb en ik waardeer het kunnen samenwerken op kantoor heel erg. Iedere dag is anders en er verandert in een korte tijd veel. Daar ga ik heel goed op, want afwisseling houdt me scherp. Daarom reis ik ook graag!” Benieuwd welke reisbestemmingen er nog op Steffy haar lijstje staan? Lees dan verder.

Waar laad jij van op?

Zon, katten en nieuwe plekken ontdekken. Op deze drie dingen heb ik mijn leven ook zoveel mogelijk ingericht. Zo heb ik geen eigen huis, maar doe ik veel housesits bij mensen met huisdieren, voornamelijk katten. In de zomer zijn de housesits vooral in Nederland, maar ik heb ook adresjes in het buitenland (gehad). Vorig jaar was ik vier maanden in Mexico en daar heb ik hele mooie plekjes gezien. Guanajuato, een schattig en kleurrijk stadje in de bergen van Mexico, was een van mijn favorieten.

Wanneer ik een productieve dag heb gehad op werk ga ik met een voldaan gevoel naar huis. Een leuke, gezellige dag op kantoor samen met collega’s vind ik waardevol en doet mij altijd goed.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Ik denk dat duurzaamheid begint bij het kijken naar de keuzes die je zelf kunt maken om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Daar ben ik altijd wel mee bezig. Zo eet ik minder vlees en veelal plantaardig. Daarnaast let ik ook op plastic wanneer ik producten aanschaf. Zelf heb ik sowieso niet zoveel spullen, omdat ik in huizen van anderen zit, en doe ik veel met de fiets en het ov. Vliegen doe ik misschien wel vaker dan anderen, maar ik blijf vaak voor langere tijd in een land en doe daar dan alles met de bus.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Mijn bucketlist staat vol met reizen. Zo zou ik graag nog naar Patagonië en Antartica reizen. Ik heb echt een hekel aan kou, maar Antartica lijkt me zo vet dat ik de kou voor lief zou nemen. In Europa heb ik ook lang niet alles gezien, dus misschien ga ik ooit nog door Europa reizen, met een busje bijvoorbeeld. De Transsiberië Express lijkt me ook gaaf. Genoeg reisopties voor de toekomst dus!

Wat is iets wat nog niemand uit het team van je weet?

Dat ik al een week nadenk over deze vraag en geen antwoord kan verzinnen, haha. Ik vind deze vraag echt lastig. Veel dingen zijn al bekend bij collega’s; dat ik geen huis heb en housesits doe weet iedereen al bijvoorbeeld. Ik heb wel een simpel, klein feitje: vanaf 2018 ben ik maar één winter in Nederland geweest en dat was omdat ik niet weg kon vanwege corona. Ik en de Nederlandse winter zijn niet echt een goede match.