Park&Charge herstelt EVNetNL in oude glorie

Het EVNetNL portfolio is gerealiseerd als een van de eerste grootschalige laadinfrastructuur netwerken in Nederland. Het initiatief kwam vanuit de netbeheerders en zodoende bevat het EVNetNL laadpalen van Schiermonnikoog tot Simpelveld. Het portfolio, dat bestaat uit 7 verschillende merken en tientallen verschillende modellen, wordt veelal beschouwd als de oorspronkelijke basis voor het moderne Nederlandse laadnetwerk.

Park&Charge en het EVNetNL

Vanaf 31 juli 2020 maakt het EVNetNL deel uit van Park&Charge. Hiermee kregen we een historisch pareltje in handen dat in vele opzichten uniek is. Denk hierbij aan het grote aantal verschillende merken en modellen, de verdeling door Nederland en de mogelijkheid om dit netwerk een tweede leven te geven. de afgelopen 2 jaar zijn we druk bezig geweest met het renoveren, moderniseren en uitbreiden van het EVNetNL portfolio. We leerden waardevolle lessen en brengen het portfolio gestaag terug naar haar oude glorie.

Uitbreiden EVNetNL

Naast onze onderhoudswerkzaamheden zijn we druk met het uitbreiden van het EVNetNL portfolio. In de meeste gevallen gebeurt dit door het plaatsen van een moderne ‘secundaire laadpaal’ naast een van de bestaande ‘primaire laadpaal’ (waar de netaansluiting te vinden is). Hierdoor kunnen er meerdere laadpalen op één aansluiting aangesloten worden, waardoor het elektriciteitsnetwerk niet extra onder druk komt te staan. Door middel van hypermoderne ‘smart charging software’ verdeelt de laadpaal het beschikbare vermogen over alle aangesloten sockets.

Opkomende uitbreidingen

Ook in 2023 zullen we het EVNetNL blijven uitbreiden. Op dit moment staan er uitbreidingen gepland  van 20 tot 30 primaire Laadpalen met een secundaire laadpalen gaan we een 40 tot 50 tal laadpalen met een enkele socket ombouwen naar de nu gangbare laadpaal met 2 sockets. Dat zijn toch, zonder het net verder te belasten, 80 tot 110 extra laadpunten op plekken waar aantoonbaar laadbehoefte is. En daarmee dragen we stevig bij aan onze missie om elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar te maken, overal.